úterý 10. ledna 2012

Soumaři, netvoři a všeliká další zvířena

Jak znělo to předsevzetí? Jak na Nový rok...? Ano, přiznávám, kuchyň máme stále pěknou, čistou a bez hromady špinavého nádobí. Nápady na nové povídky se přímo hrnou, až nevím, co s nimi. Bag in box z Velkých Pavlovic se stále poctivě chladí na balkoně a hladina sirupu v lahvi utěšeně klesá, neboť pitný režim je třeba dodržovat. Zkrátka a dobře jde život trochu jinými cestičkami, než jsem loni předpokládala.
Především začínám pronikat do života soumarů a všelikých bytostí, uvyklých tahat či nosit zavazadla. Co bydlím tam, kde bydlím, naučila jsem se velice hbitě dělit. Jelikož mám ještě téměř všechen látkový materiál u mamky, postupně ho kus po kuse (tu je to pět metrů organzy, jindy tři metry kepru, jak je prostě aktuálně zapotřebí a nálada zpracovávat) tahám v tašce přes rameno domů. Mno a moje záda mne přímo bleskově poučila, že to, co nakupím před taškou, musím dělit osmi až patnácti, aby se mi to zaprvé do tašky vešlo, a za druhé, abych to vůbec odnesla a neskřípala celou cestu zubama.
Na druhou stranu si začínám zvykat, že co neunesu, nepotřebuji. Svým způsobem je to velice osvobozující.
Mezi mnohé potvory, netvory a další zvířenu jsem definitivně zařadila Sikara. Byť se dá pochybovat o jeho zdravém rozumu a pudu sebezáchovy, když opět kývnul na porotcování Dračího řádu (a jeho nespojité výkřiky nespokojenosti jsou věčným zdrojem škodolibého pobavení nejen celého Hvozdu), je natolik nechutně aktivní, geniální a výmluvný, že i kolonka "ten, co ho plši nesežerou" je příliš úzká. Řekla bych, že už vím, kde se plši vzali: může za to Sikar (jako že za všechno ostatní může Bilbo).
Otázkou zůstává, jestli je to dobře nebo ne. Sikarovy texty se mi dobře čtou, mám je ráda - ten poslední je přímo chuťovečka, ještě se mu v tom musím trochu porýpat - ovšem tenhle stav máte jako běhání s vlky. Je to fajn, svoboda, volnost, tádyjádydádyjá, ale když dojde na lámání chleba a hlad, protože se nic nedá ulovit, hádejte, kdo se stane kořistí? Navzájem se hecujeme do různých literárních soutěží, ovšem v tomhle punktu mi nezbývá než zůstávat ohavně střízlivá a dál se těšit titulu Diplonosič.
A jestli si myslíš, že to bude letos jinak, Sikare, neměl jsi napsat, cos napsal.
Pokud všem nezasvěceným předchozí dva odstavce zněly jako žehrání a skučení, je to skutečně dáno jejich nezasvěceností. Jen si zkuste najít Sikarův kotlích chilli goulashe a udělejte si obrázek o jeho textech sami. Já jen potřebovala doplnit svou sbírku bestií a všeliké zvířeny.
Dokonce i za další bod může Sikar. Začal mne totiž strašit poníkama - a to tak vehementně, že se mi jeden vetřel dokonce i do povídky (která bude zveřejněna až někdy v budoucnu, je ještě v procesu zažívání a drobných úprav). My Little Pony je zkrátka kalibr, na který kyblík zelené barvy nestačí. Ovšem nebyl by to Sikar, aby nenašel způsob, jak obměkčit i okoralé srdce hněvem a hnusem prskající ekyelky - a našel toto:

Nemusím snad podotýkat obligátní to chci!, i když prozatím stále odolávám napsání inzerátu na Fleru s cílem nechat si takovou sošku vyrobit na zakázku. A proč? Tohle zvířátko je zkrátka k pomilování - kam se na něj hrabou sošky slonů ze zvonoviny, co se dají v případě nouze použít jako nebezpečná osobní zbraň.
Budiž vám přáno potkat také nějaké roztomilé příšerky a další zvířenu, co prosvětlují den. Já jdu na lov kachen.

7 komentářů:

  1. Dobrá, u článku jsem se tu mlátil smíchy. Eky, Pajzl vládne, budeme potřebovat Diplonosiče oba a basta... třeba si odchytneme Dáří.

    A poníci jsou mocní a věční, s tím se musíme smířit.

    OdpovědětVymazat
  2. Nejhorší je, že já se skutečně začínám smiřovat. Neklamná to předzvěst konce?

    OdpovědětVymazat
  3. Hele, Eky, ségra ze mě dyndá nějakýho plyšáka pro Anetku, musí být Cutethulhu nutně soška? ;-)

    OdpovědětVymazat
  4. Nemusí, jasněže nemusí! Ale ocásek fakt prosím s minimálně třemi chapadly 0:)

    OdpovědětVymazat
  5. Šišmarjá, to musíš vozit na srazy! Posazené na rameni

    OdpovědětVymazat
  6. Dobrá. Právě mě napadlo, jak udělám ty přísavky. A dospod kopýtek zřejmě suchý zip, aby na tom rameni držel, že? :-)

    OdpovědětVymazat