neděle 1. ledna 2012

Tradičních pár slov na začátek a ke konci

Tohle má být už zase poslední rok našich životů. Co si tak pamatuji, jde už o sedmý nebo osmý konec světa, hlášený jen v mém dosavadním životě. Jsem zvědavá, jestli se pesimisté tentokrát trefí.
Pokud a než se tak stane, čeká nás ještě docela dost zábavy. Však si to sečtěte sami:
- účast v Dračím řádu, mezi jehož porotci je i slovutný Sikar (který mne mimochodem v závěrečném finiši dokopal k téměř nadsedmerečnému výkonu), byla potvrzena. Výsledky našeho snažení se dozvíme tuším v červenci.
- inspiraci nehledám, neb mi v jednom kuse sedí na rameni a hučí do nápady mne ve dne, v noci. Díky tomu se letošní první nástřely povídek do Žoldnéřů prozatím jeví velice výživně. Ne tak pateticky jako před dvěma lety, v samém počátku ještě dostatečně krvavě a s předstihem, který by nám mohl k jejich dokončení stačit. Pokud vše klapne (a jako že by to klapnout mohlo, když teď budu mít víc času na samotné psaní), mohla bych výjimečně zahájit finální korektury už v dubnu (a uzávěrka soutěže je posledního května).
- tenhle bod tak trochu souvisí s předchozím, protože loni se mi podařilo spáchat jeden drobný literární vtípek na účet mnoha především naivních, určitou kategorii fantasy milujících autorů. I on byl zaslán k posouzení (na Sikarův mírný nátlak), takže letošní výsledková listina bude kupodivu zajímat i nás.
- díky existenci PAFu máme plus mínus traktor přehled, ve kterých literárních soutěžích bychom eventuálně mohly sbírat čárky za účast. Je to celkem slušný seznam a rok od roku narůstá, což znamená více práce, více písmenek, více čárek, dají-li škodolibí bůžkové psacích potřeb a softwaru. Minimálně jodid bude rád.
- nové hnízdo, do něhož jsme se včera s pomocí přátel přestěhovaly, je definitivně plně pod kontrolou Dračí sedmy, tedy aspoň ta naše část. Materiál skleněný jest přesunut kompletně všechen. Obnášelo to tři banánové krabice a práci obětavých kamarádů, kteří se mořili s úložnou skříní během včerejšího stěhování, a v praxi to znamená, že můžeme vesele šít další epické meganáhrdelníky ke kostýmům i krásné šperky pro běžnější příležitosti (práce, oslavy, svatby atd.). Příze, klubíčka, látky a další propriety se budou přesouvat s delšími přestávkami, protože dokonce ani naše nové hnízdo není nafukovací. Samy jsme zvědavé, jak rychle nám to půjde od ruky, dokud nebude do hnízda zavedená linka k virtualitě.
- a protože jak na Nový rok, tak po celý rok, trochu sobeckým předpokladem se dnes rozloučíme: bude tady víc písmenek. Více fotek, více drbů a poznámek. A snad se nakonec přinutíme restaurovat i ten povídkový a poetický archiv, byť si o svých starých textech myslíme jen to nejhorší. Tedy až na jeden nebo tři (ty publikované tiskem). Čtyři. Pět? Ok, budou se zpětně vydávat i starší texty, abyste si udělali obrázek sami.

A na závěr přání: Na každý den malý zázrak. Na každou patálii aspoň malý úsměv. A vždy mít přátele, na které je spolehnutí. To se pak i svět ovládá snáze! PF 2012 a zdaleka ne poslední!

4 komentáře:

  1. Nechť to klape, Eky!

    já vytvářím nátlak rád.

    (jen technická, v druhé odrážce píšeš o CKČ, ale uzávěrku jsi uvedla žoldnéřů)

    OdpovědětVymazat
  2. Ajta! Opraveno a díky :)
    A tobě ať se taky daří, minimálně stejně dobře jako loni - aspoň budu mít co číst.

    OdpovědětVymazat
  3. Prostě budeme pajzlit oba a zase bude dobře!

    OdpovědětVymazat
  4. Jodid bude mít radost. Vlastně už by ji chtěl mít teď :P

    OdpovědětVymazat