pondělí 29. října 2012

Kus papíru a drátu a je hotovo

Včera jsem se zmiňovala o jednoduchém a elegantním řešení pro skladování drobných šperků, které má Dračí sedma na skladě. Dnešní počasí sice není focení nijak nakloněno, spíš naopak, ale jeden mizerný snímek snad snesete, zvlášť když je pouze ilustrativní.

Ano, jsou to jen malé origami krabičky, poskládané v rychlosti a koníkem secvaklé k sobě (lepidlo by dlouho schlo), ale praktičtější skladovací systém jsem si nemohla přát. Z volně doma dostupných materiálů, jednoduše stohovatelné, co jen plastová nádoba dovolí, pro kolekci 365 krás života naprosto ideální, protože do jedné nádoby se vejdou dva "měsíce" plus dalších cca 16 drobností.
Časem se možná odhodlám spáchat i luxusnější a trvalejší verzi pro své osobní drobné šperky (kterých už je taky požehnaně), nicméně prozatím se tenhle systém bude využívat primárně pro bezpečné skladování hotových drobností.

2 komentáře:

  1. To je luxusní systém, nejspíš se inspiruji do budoucna. Teď mám něco mnohem menšího z jedné pěkné krabičky od čaje (pěkná je hlavně kvůli těm přihrádkám), neb těch mých cingrlátek moc není.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já právě mám na své osobní drobnosti do uší dřevěnou krabičku na čaje s průhledným víkem - přihrádky na čajové sáčky 3x2 pozice, vejde se do toho "na stojáka" tak pět až sedm sáčků. Jenže náušnic je tolik, že mi to visí na stěnách jednotlivých chlívečků, leží to na dně v chumlu a zkrátka nemám takový přehled. Proto jsem psala, že uvažuji i o trvalejší verzi, už proto, že i skladování má vliv na životnost šperků, hlavně těch šitých. A navíc mám ráda v takových věcech přehled a pořádek.

      Vymazat