středa 9. ledna 2013

Budu mít vlastní plantáž!

Kávovou. A nejen to. Cirrat a Sikar se rozhoupali, mně taky nakopli, takže vzniká i celá nová džungle. Oficiální, prosím!

Co se týče kávové plantáže: Šupinatá dobře ví, jak udělat malé Ekyelce radost. Vánoce se slaví i u draků a dalších potvor, takže dáreček byl krásně zabalený, krabičkoidní a jásací. Teď je primárně těšící a vyčkávací, protože semínka nevyklíčí přes noc. Jsem zvědavá, jestli to budou dva týdny, než se objeví první zárodečné lístky, nebo dvanáct týdnů. Doba je prý různá.

A pak už bude potřeba jen pěstit, hýčkat, hnojit, zalévat, domlouvat a vyhrožovat a za takové tři roky vás možná pozvu na svou vlastní kávu. (Prý už za dva, ale první veřejný šálek má slíbený můj šéf.) 
Každopádně už teď studuji složení různých hnojiv, protože kávovníky chtějí prý především dusík a fosfor pro výživu květů a plodů. Já vím, je to trochu předčasné, když mi zatím ze substrátu nic nevykukuje, ale znáte to - radši se informovat předem, než být potom zaskočen.
Co se týká avizovaného založení celé džungle, pak nejde o nic menšího, než je kompletně nový a zcela osobní web mojí maličkosti. Ano, Ekyelka už nemá jen svůj malý remízek, ale celý vesmír. K nalezení tutok:


Pro všímavější platí i druhé ANO. Triumvirát je to, co jste si mysleli, v co jste doufali a nač jste se těšili, i když o tom třeba ještě nevíte. Cirrat, Sikar a já jsme se konečně navzájem došťouchali k onomu bájnému ustanovení. Postupně vzniká místo, kde najdete žblepty, postřehy a názory nás tří na literaturu, autorské psaní i všechno kolem toho. Místo, kam se můžete odvážit poslat svůj text s vidinou, že se vám dostane skutečně zevrubného komentáře buď od někoho z nás, nebo rovnou od všech tří. 
K dnešnímu dni jsou stránky samotného Triumvirátu ještě stále ve výstavbě, neb prozatím si konstituujeme své osobní prostory, nicméně není daleko doba, kdy i samotný Triumvirát poběží. 
Zkrátka: těšte se. Bude veselo.

2 komentáře:

  1. Takže v případě, že bych něco sesmolila, fungujete jako beta-readeři/trhači? :D

    Jo a gratuluji ke kávovníku.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ano. Momentálně jsem tím primárním a gramatickým trhačem já, ale zbytek Triumvirátu se jistě rád a rychle přidá.
      Nejde o žádné zesměšňování a podobně, ale o klasický komentář s drobným rozborem, co a jak se mi v textu nelíbilo (mluvím teď pouze za sebe), kde mi co nesedělo, atp. Zkrátka jak jsi třeba ty zvyklá ze saspi.

      Vymazat