úterý 8. listopadu 2011

Margotina buchta

Jeden z oblíbených "chatových" receptů, rychlá litá buchta na plech, vhodná k zacpání tlamiček věčně hladových šermířů i dětí.

Ingredience
1/2 l polohrubé mouky 
1/4 l cukru 
1/4 l mléka (nebo šlehačku v kelímku, ale ta není tak dobrá)
po sáčku vanilkového cukru a kypřícího prášku 
dvě vejce 
přibližně 200g hrubě nastrouhaných tyčinek Margot - prostě tolik, kolik stihnete nastrouhat, než vám ostatní ten zbytek rozeberou pod rukama a struhadlem

Celé se to zpracuje do řidšího těsta, které se vlije do vysypaného plechu a šoupne do předem vyhřáté 
trouby. Peče se při 180-200°C (trouba na chatě je stařičká, takže údaje o teplotě jsou jen orientační) až do získání zlaté kůrky a suchého těsta uvnitř - píchnutí špejlí postačí. Jednoduché, rychlé a dobré. 
V případě, že použijete rozinkové Margotky, případně obyčejné (ony se totiž lépe strouhají) a přisypete rozinky namočené v rumu nebo brandy, získáte zase další rozměr chutí. Osobně mám tuhle variantu radši, je vlahá a krásně voní.

1 komentář:

  1. Tuhle dělala maminka, ale ztratila recept... Děkuji.

    OdpovědětVymazat